הוראות הכנה
מרכיבים
500 ג"ר גרגירי חומוס ספרדי
250 ג"ר טחינה לבנה מתוצרת "היונה" או " קראוון"
2 אבוקדו בשל קלוף וחתוך לקוביות
½ כפית מלח לימון או מיץ מ 2 לימונים
מלח לפי הטעם
מים לפי הצורך
*** הסוד טמון בטחינה הנכונה
**** תוספת מדהימה לתערובת 100 ג"ר אגוזי פקאן
שנקלו ונטחנו
אופן ההכנה
1.משרים את גרגירי החומוס במים וכפית סודה לשתיה ללילה
2.מרתיחים את החומוס עם המים כשעה לערך או עד שהן נימוחים ביד בקלות
3.מסננים (ומשאירים 1 כוס מהנוזל) את הגרגירים ומניחים להתקרר כשעה לערך
4.מכניסים את הגרגירים למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת עיסה
משחתית חלקה מוסיפים נוזלים מכוס המים מעת לעת מוסיפים את מלח הלימון
והטחינה מוסיפים אט אט נוזלים עד לקבלת עיסה בקושי הרצוי
5.מוסיפים את קוביות האבוקדו ומפעילים ל דקה עד הטמעת האבוקדו
6.טועמים מתקנים תיבול באם יצא נוזלי מדי הוסיפו מעט
טחינה גולמית וערבבו ( זיכרו במקרר החומוס מתקשה מעט)
מורחים על דפנות צלחת עמוקה וכף באמצעיתה זורים פפריקה
וכמון מוסיפים במרכז שמן זית וכף פטרוזיליה קצוצה.
ניתן לא מומלץ להוסיף כפית שום כתוש לתערובת
לאחסנה להעביר לכלי איחסון שניתן לסגור ולמזוג מעל בנדיבות
שמן תירס ומעט שמן זית למניעת התחמצנות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון