הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 1 כוסות גרגרי חומוס, שהושרו לילה במים
1 לימון פרסי (שחור) שלם
1 כוס ציר עוף או מים
2 כפות שמן זית
2 גזרים קטנים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 "צלעות" מהחלק הלבן של המנגולד, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
10 עלי מנגולד ירוקים מאוד (החלק הירוק בלבד) קצוצים גס
1 פלפל שאטה חתוך לרצועות
1 כף אורגנו קצוץ דק
1 בצל ירוק חתוך לרצועות דקיקות באורך 5 ס"מ, מושרה במי קרח
1 כפית שטוחה כמון טחון
2 כפות מיץ לימון טרי
1/4 כוס שמן כורכום
מעט פלפל צילי ירוק חריף (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
להגשה:
1/2 כוס גבינת פרמזן רגאנו מגוררת
אופן ההכנה
1. מבשלים את גרגרי החומוס במים כשעה לריכוך. מסננים.
2. מכינים ציר לימון שחור: מבשלים לימון בציר עוף או מים במשך חצי שעה. מקררים.
3. מכינים את הסלט ומגישים: מחממים בסיר רחב שמן זית. מוסיפים גזר ואת החלק הלבן של המנגולד ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים עלי מנגולד ופלפל שאטה ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את החומוס ואת ציר הלימון. מגבירים את האש ומצמצמים 3 דקות.
4. מתבלים באורגנו, בצל ירוק, כמון, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור ושמן כורכום. מקפלים פנימה גבינת פרמזן. מגישים חם, מומלץ לצד קרוסטיני וקרם פרש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון