חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט חומוס עם במיה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט חומוס עם במיה מעדן אמיתי
סלט חומוס עם במיה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט חומוס עם במיה מעדן אמיתי
הוראות הכנה
מרכיבים
לבמיה:
חצי ק"ג במיה טרייה
3-4 עגבניות נאות
1-2 כפות רסק עגבניות
בצל קטן-בינוני
3-4 שיני שום
1/3 כפית סוכר
מלח, פלפל שחור
לחומוס:
500 ג"ר גרגירי חומוס בקופסאת שימורים
200 ג"ר טחינה לבנה מתוצרת "היונה" או " קראוון" או אל ארז
1/2 כפית מלח לימון או מיץ מ 2 לימונים
מלח לפי הטעם
1 כפית כמון טחון
מים לפי הצורך
*** הסוד טמון בטחינה הנכונה
אופן ההכנה
לבמיה
1. שוטפים את הבמיה היטב היטב.
2. בסכין חד, מסירים את הגבעול, עד למרחק של כ-3-4 מ"מ מהפרק. בסיס הבמיה הקטום צריך לקבל צורה כמעט חרוטית.
3. שוטפים שוב היטב, מסננים ומייבשים היטב.
4. מטגנים את הבמיה עד הזהבה במחבת, יפה יפה מכל הצדדים, במעט מאד שמן. מסירים מהאש.
לרוטב הבמיה
5. קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב עד שהוא מתחיל להזהיב.
6. חותכים את העגבניות לקוביות (מומלץ לקלף ולרוקן גרעינים לפני, אבל לא הכרחי). מוסיפים לסיר, ממליחים ומכסים. מבשלים מספר דקות על אש בינונית-גבוהה עד שהעגבניות מגירות את הנוזלים שלהן, ומוסיפים כ-3/4 כוס מים. ממשיכים לבשל עד להתרככות של העגבניות כ 10 דקות
7. מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר והפלפל השחור ומבשלים עוד מספר דקות. מבשלים עד שהרוטב אחיד .
בישול הבמיה:
8. מוסיפים את הבמיה לסיר ומכסים. ממשיכים לבשל על אש קטנה. פורסים את השום לפרוסות דקות ומוסיפים.
9. ממשיכים לבשל עד להתרככות הבמיה, בדרך-כלל 10-15 דקות
לחומוס:
שוטפים היטב את גרגירי החומוס מהקופסא ומסננים
בכלי למיקרו מניחים את הגרגירים ומכסים במים מהברז
מכניסים למיקרו ל כ 10 דקות בעוצמה מלאה
או עד שהן נימוחים ביד בקלות
מסננים (ומשאירים 1 כוס מהנוזל)את הגרגירים.
מכניסים את הגרגירים למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת עיסה
משחתית חלקה מוסיפים נוזלים מכוס המים מעת לעת מוסיפים את מלח הלימון
והטחינה מוסיפים אט אט נוזלים עד לקבלת עיסה
בקושי הרצוי טועמים מתקנים תיבול באם יצא נוזלי מדי הוסיפו מעט
טחינה גולמית וערבבו ( זיכרו במקרר החומוס מתקשה מעט)
להגשה:
מורחים מהחומוס על דפנות צלחת עמוקה וכף באמצעיתה מניחים 3-4 כפות תבשיל במיה
ומקשטים עלי פטרוזיליה ומוסיפים במרכז שמן זית וכף פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון