הוראות הכנה
מרכיבים
לבמיה:
חצי ק"ג במיה טרייה
3-4 עגבניות נאות
1-2 כפות רסק עגבניות
בצל קטן-בינוני
3-4 שיני שום
1/3 כפית סוכר
מלח, פלפל שחור
לחומוס:
500 ג"ר גרגירי חומוס בקופסאת שימורים
200 ג"ר טחינה לבנה מתוצרת "היונה" או " קראוון" או אל ארז
1/2 כפית מלח לימון או מיץ מ 2 לימונים
מלח לפי הטעם
1 כפית כמון טחון
מים לפי הצורך
*** הסוד טמון בטחינה הנכונה
אופן ההכנה
לבמיה
1. שוטפים את הבמיה היטב היטב.
2. בסכין חד, מסירים את הגבעול, עד למרחק של כ-3-4 מ"מ מהפרק. בסיס הבמיה הקטום צריך לקבל צורה כמעט חרוטית.
3. שוטפים שוב היטב, מסננים ומייבשים היטב.
4. מטגנים את הבמיה עד הזהבה במחבת, יפה יפה מכל הצדדים, במעט מאד שמן. מסירים מהאש.
לרוטב הבמיה
5. קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב עד שהוא מתחיל להזהיב.
6. חותכים את העגבניות לקוביות (מומלץ לקלף ולרוקן גרעינים לפני, אבל לא הכרחי). מוסיפים לסיר, ממליחים ומכסים. מבשלים מספר דקות על אש בינונית-גבוהה עד שהעגבניות מגירות את הנוזלים שלהן, ומוסיפים כ-3/4 כוס מים. ממשיכים לבשל עד להתרככות של העגבניות כ 10 דקות
7. מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר והפלפל השחור ומבשלים עוד מספר דקות. מבשלים עד שהרוטב אחיד .
בישול הבמיה:
8. מוסיפים את הבמיה לסיר ומכסים. ממשיכים לבשל על אש קטנה. פורסים את השום לפרוסות דקות ומוסיפים.
9. ממשיכים לבשל עד להתרככות הבמיה, בדרך-כלל 10-15 דקות
לחומוס:
שוטפים היטב את גרגירי החומוס מהקופסא ומסננים
בכלי למיקרו מניחים את הגרגירים ומכסים במים מהברז
מכניסים למיקרו ל כ 10 דקות בעוצמה מלאה
או עד שהן נימוחים ביד בקלות
מסננים (ומשאירים 1 כוס מהנוזל)את הגרגירים.
מכניסים את הגרגירים למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת עיסה
משחתית חלקה מוסיפים נוזלים מכוס המים מעת לעת מוסיפים את מלח הלימון
והטחינה מוסיפים אט אט נוזלים עד לקבלת עיסה
בקושי הרצוי טועמים מתקנים תיבול באם יצא נוזלי מדי הוסיפו מעט
טחינה גולמית וערבבו ( זיכרו במקרר החומוס מתקשה מעט)
להגשה:
מורחים מהחומוס על דפנות צלחת עמוקה וכף באמצעיתה מניחים 3-4 כפות תבשיל במיה
ומקשטים עלי פטרוזיליה ומוסיפים במרכז שמן זית וכף פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון