הוראות הכנה
מרכיבים
לכבד:
500 ג"ר כבדי עוף נקיים וחציויים
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית מלח
לחומוס:
500 ג"ר גרגירי חומוס בקופסאת שימורים
200 ג"ר טחינה לבנה מתוצרת "היונה" או " קראוון" או אל ארז
1/2 כפית מלח לימון או מיץ מ 2 לימונים
מלח לפי הטעם
1 כפית כמון טחון
מים לפי הצורך
*** הסוד טמון בטחינה הנכונה
אופן ההכנה
לכבד:
1. על מחבת עבה עם רבע כוס שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה
מוסיפים את תבליני הכבד וטגנים עוד כ2 דקות
2. מוסיפים את הכבד ומטגנים עוד כ 2 דקות לצד ומניחים בצד כולל הבצל והשמן
לחומוס:
שוטפים היטב את גרגירי החומוס מהקופסא ומסננים
בכלי למיקרו מניחים את הגרגירים ומכסים במים מהברז
מכניסים למיקרו ל כ 10 דקות בעוצמה מלאה
או עד שהן נימוחים ביד בקלות
מסננים (ומשאירים 1 כוס מהנוזל)את הגרגירים.
מכניסים את הגרגירים למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת עיסה
משחתית חלקה מוסיפים נוזלים מכוס המים מעת לעת מוסיפים את מלח הלימון
והטחינה מוסיפים אט אט נוזלים עד לקבלת עיסה
בקושי הרצוי טועמים מתקנים תיבול באם יצא נוזלי מדי הוסיפו מעט
טחינה גולמית וערבבו ( זיכרו במקרר החומוס מתקשה מעט)
להגשה:
מורחים על דפנות צלחת עמוקה חומוס וכף באמצעיתה מניחים כמות נאותה של הכבד עם הבצל המטוגן ומקשטים במעט שמן מטיגון הכבד וכף פטרוזיליה קצוצה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון