חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט חומוס עם סלט פילה חציל ואגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלחת סלט חומוס קר ובתוכה פילה חציל מעוטר עם צנובר או אגוזי מלך קלויים עם הרבה שמן זית
סלט חומוס עם סלט פילה חציל ואגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלחת סלט חומוס קר ובתוכה פילה חציל מעוטר עם צנובר או אגוזי מלך קלויים עם הרבה שמן זית
הוראות הכנה
מרכיבים
לחציל
4 חצילים בינוניים
2 לימונים סחוטים
2 שיני שום כתושים
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק דק - אופציומלי
קמצוץ סוכר
מלח
פלפל לבן
1 כוס בצל ירוק - אופציונלי
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים מעט על מחבת לקישוט וטעם
לחומוס:
500 ג"ר גרגירי חומוס בקופסאת שימורים
200 ג"ר טחינה לבנה מתוצרת "היונה" או " קראוון" או אל ארז
1/2 כפית מלח לימון או מיץ מ 2 לימונים
מלח לפי הטעם
1 כפית כמון טחון
מים לפי הצורך
*** הסוד טמון בטחינה הנכונה
אופן ההכנה
לחציל:
1. מכניסים את החציל בשלמותו כולל העוקץ לגריל בתנור(בתבנית אלומיניום) או חורכים על הכיריים, או על גריל פחמים (נועצים לאורך החציל שיני מזלג)וחורכים אותו היטב מכל צדדיו
2. מוציאים וממתינים כמהה ומקלפים את קליפתו בעזרת הידיים בלבד (ככל שיהיה חרוך יותר
כך יקל על מלאכת הקילוף).
3. מזלפים עליו את מיץ הלימון (כדי שלא ישחיר) ומעט שמן
לחומוס:
שוטפים היטב את גרגירי החומוס מהקופסא ומסננים
בכלי למיקרו מניחים את הגרגירים ומכסים במים מהברז
מכניסים למיקרו ל כ 10 דקות בעוצמה מלאה
או עד שהן נימוחים ביד בקלות
מסננים (ומשאירים 1 כוס מהנוזל)את הגרגירים.
מכניסים את הגרגירים למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת עיסה
משחתית חלקה מוסיפים נוזלים מכוס המים מעת לעת מוסיפים את מלח הלימון
והטחינה מוסיפים אט אט נוזלים עד לקבלת עיסה
בקושי הרצוי טועמים מתקנים תיבול באם יצא נוזלי מדי הוסיפו מעט
טחינה גולמית וערבבו ( זיכרו במקרר החומוס מתקשה מעט)
להגשה:
מורחים חומוס על דפנות צלחת עמוקה וכף באמצעיתה מניחים פילה חציל חם באמצעיתה
ומקשטים במעט כמון לחומוס מוסיפים במרכז שמן זית וכף בצל ירוק קצוץ ואת האגוזי המלך. וביצים קשות פרוסות
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון