הוראות הכנה
מרכיבים
לחציל
4 חצילים בינוניים
2 לימונים סחוטים
2 שיני שום כתושים
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק דק - אופציומלי
קמצוץ סוכר
מלח
פלפל לבן
1 כוס בצל ירוק - אופציונלי
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים מעט על מחבת לקישוט וטעם
לחומוס:
500 ג"ר גרגירי חומוס בקופסאת שימורים
200 ג"ר טחינה לבנה מתוצרת "היונה" או " קראוון" או אל ארז
1/2 כפית מלח לימון או מיץ מ 2 לימונים
מלח לפי הטעם
1 כפית כמון טחון
מים לפי הצורך
*** הסוד טמון בטחינה הנכונה
אופן ההכנה
לחציל:
1. מכניסים את החציל בשלמותו כולל העוקץ לגריל בתנור(בתבנית אלומיניום) או חורכים על הכיריים, או על גריל פחמים (נועצים לאורך החציל שיני מזלג)וחורכים אותו היטב מכל צדדיו
2. מוציאים וממתינים כמהה ומקלפים את קליפתו בעזרת הידיים בלבד (ככל שיהיה חרוך יותר
כך יקל על מלאכת הקילוף).
3. מזלפים עליו את מיץ הלימון (כדי שלא ישחיר) ומעט שמן
לחומוס:
שוטפים היטב את גרגירי החומוס מהקופסא ומסננים
בכלי למיקרו מניחים את הגרגירים ומכסים במים מהברז
מכניסים למיקרו ל כ 10 דקות בעוצמה מלאה
או עד שהן נימוחים ביד בקלות
מסננים (ומשאירים 1 כוס מהנוזל)את הגרגירים.
מכניסים את הגרגירים למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת עיסה
משחתית חלקה מוסיפים נוזלים מכוס המים מעת לעת מוסיפים את מלח הלימון
והטחינה מוסיפים אט אט נוזלים עד לקבלת עיסה
בקושי הרצוי טועמים מתקנים תיבול באם יצא נוזלי מדי הוסיפו מעט
טחינה גולמית וערבבו ( זיכרו במקרר החומוס מתקשה מעט)
להגשה:
מורחים חומוס על דפנות צלחת עמוקה וכף באמצעיתה מניחים פילה חציל חם באמצעיתה
ומקשטים במעט כמון לחומוס מוסיפים במרכז שמן זית וכף בצל ירוק קצוץ ואת האגוזי המלך. וביצים קשות פרוסות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון