חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט חומץ פטל רוקפור ואגסים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט קל הכנה, יכול לשמש כמנה אישית ראשונה או כסלט מרכזי.
סלט חומץ פטל רוקפור ואגסים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט קל הכנה, יכול לשמש כמנה אישית ראשונה או כסלט מרכזי.
הוראות הכנה
מרכיבים
חומץ פטל
150 גרם גבינת רוקפור
פטל קפוא (יש לשמור את הנוזל הניגר כתוצאה ממהפשרה)
שמן זית
פלפל גרוס
מלח גס
עלים ירוקים צעירים (ביבי, רוקט, ארגולה, תרד וכו') -כ ½ק"ג
2 אגסים בשלים מוצקים (רצויי גדולים)
אופן ההכנה
שוטפים העלים
חותכים את האגסים לפלחים מניחים בסיר עם ½ כוס מים 2 כפות סוכר ו2 כפות לימון .מבשלים עד לריכוך אך יש לשמור לא לבשל בישול יתר, רק שיתרכך כ-7 דקות מרתיחה.
מניחים בקערת ההגשה (רצויי רחבה ושטוחה)
מפוררים את הרוקפור לפירורים לא קטנים מידי . מוסיפים פטל קפוא + ½ מכמות הנוזלים שנגרו כתוצאה מההפשרה.
¼ כוס שמן זית
מערבבים
יוצקים ממעל חומץ פטל כ-5-6 כפות
מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס
מערבבים שוב
יש לתת לתערות לנוח כ-15 דקות
מפזרים ממעל את האגסים.
ובתאבון
מגיש: אבי_טל
מקור:
שתף את המתכון