הוראות הכנה
מרכיבים
חומץ פטל
150 גרם גבינת רוקפור
פטל קפוא (יש לשמור את הנוזל הניגר כתוצאה ממהפשרה)
שמן זית
פלפל גרוס
מלח גס
עלים ירוקים צעירים (ביבי, רוקט, ארגולה, תרד וכו') -כ ½ק"ג
2 אגסים בשלים מוצקים (רצויי גדולים)
אופן ההכנה
שוטפים העלים
חותכים את האגסים לפלחים מניחים בסיר עם ½ כוס מים 2 כפות סוכר ו2 כפות לימון .מבשלים עד לריכוך אך יש לשמור לא לבשל בישול יתר, רק שיתרכך כ-7 דקות מרתיחה.
מניחים בקערת ההגשה (רצויי רחבה ושטוחה)
מפוררים את הרוקפור לפירורים לא קטנים מידי . מוסיפים פטל קפוא + ½ מכמות הנוזלים שנגרו כתוצאה מההפשרה.
¼ כוס שמן זית
מערבבים
יוצקים ממעל חומץ פטל כ-5-6 כפות
מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס
מערבבים שוב
יש לתת לתערות לנוח כ-15 דקות
מפזרים ממעל את האגסים.
ובתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון