הוראות הכנה
מרכיבים
2 חזות ברווז
קליפה מחצי תפוז
½ צרור גרגר נחלים
30 גרם חמאה
1 כפית גרגרי כוסברה
מלח
פלפל שחור
לסלט: 2 אגסים מוצקים
100 גרם צנוברים
1 כף חומץ שרי
3 כפות שמן בוטנים
לקישוט: 1 גזר
1 גבעול סלרי
אופן ההכנה
קולפים את האגסים וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים את האגסים עם הצנוברים. יוצרים ויניגרט מחומץ השרי ושמן הבוטנים. יוצקים שלושת רבי כמות הויניגרט על האגסים והצנוברים. מטגנים את חזות הברווז בחמאה, כאשר צד העור כלפי מטה עד לפריכות והשחמה ולאחר מכן הופכים לזמן קצר. דואגים שלא יצלה עד הסוף אלא יישאר מעט נא בפנים. מניחים להגיע לטמפרטורת החדר ולאחר מכן פורסים לפרוסות דקיקות.
חותכים את הגזר, הסלרי ומעט מקליפת התפוז לרצועות דקיקות (ז'וליינים) וחולטים מעט במים רותחים. מלחלחים מעט את פרוסות הברווז בשארית הויניגרט.
מניחים מסלט האגסים כגבעה קטנה במרכז צלחת ההגשה. מעל מניחים מעט מהגזר והסלרי. מניחים את פרוסות האווז כאשר הן נשענות על הגבעה. מפזרים מעל מעט מקליפת התפוז. זורים מעט מלח על חזות האווז. בין פרוסת חזה אווז לשנייה מניחים עלה יפה של גרגר נחלים. מגישים מיד.
מגיש:
מקור: שף פול פוברט
שתף את המתכון