הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים קלופים
3-4 גמבה או פלפל אדום מתוק
1 בצל סגול גדול
2-3 כפות רסק עגבניות
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
4-5 שיני שום כתוש
4 ביצים קשות
5-4 מלפפונים חמוצים קטנים
¼ כוס שמיר קצוץ או פטרוזיליה
½ כוס שמן זית קנולה
¼ כוס חומץ הדרים
קורט סוכר לא חייב
אופן ההכנה
לחתוך את החצילים לקוביות של כ-1 ס"מ
לנקות את הפלפלים מהגרעינים ולחתוך לקוביות בנוניות
לחתוך את הבצל לקוביות בנוניות
לחמם חצי מכמות ההשמן בווק, לטגן את הבצל עד שיצהיב להוסיף את הפלפל להמשיך להקפיץ כמה דקות עד שהפלפל יתרכך להוריד מהווק לקערה.
להכניס את שאר השמן לחמם היטב ולטגן את החצילים, תוך כדי ערבוב, כמה דקות .
להכניס בחזרה את הבצל והפלפל יחד עם רסק העגבניות, התבלינים והשום ולהמשיך להקפיץ
עוד כמה דקות. להוסיף את החומץ והסוכר לערבב . להוריד מהאש.
לחתוך את הביצים ,המלפפונים והחמוצים לקוביות קטנות. להוסיף לחצילים יחד עם השמיר לערבב בעדינות.
לטעום ולהוסיף מלח או פלפל שחור לפי הטעם.
להכניס למקרר מכוסה לשעה.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון