הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים גדולים (כ-1.5 ק"ג) חתוכים לגפרורים בעובי של עד ½ ס"מ ובאורך של עד 4 ס"מ
4 גזרים חתוכים לגפרורים דקים
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות
3 בצלים גדולים פרוסים
1 ראש שום קצוץ דק
1 פלפל חריף קצוץ דק
1 צרור שמיר קצוץ דק
מיץ מחצי לימון
שמן לטיגון
½1 כפיות מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים שמן במחבת. מטגנים את החצילים. לאחר הזהבה נאה מעבירים לקערה גדולה. מטגנים את הבצל קלות עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הגזר ומטגנים ביחד עוד כשתי דקות. מוסיפים פלפל אדום אחד ופלפל ירוק אחד ומטגנים עד שהגזר והפלפלים מתרככים מעט. מעבירים אותם לקערה עם החצילים. מוסיפים את יתר המצרכים לקערה ומערבבים היטב.
מצננים לפני ההגשה.
מגיש:
מקור: גיסתי, מרינה צ'ורילוב
שתף את המתכון