חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט חצילים בשום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט חצילים בשום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים גדולים (כ-1.5 ק"ג) חתוכים לגפרורים בעובי של עד ½ ס"מ ובאורך של עד 4 ס"מ
4 גזרים חתוכים לגפרורים דקים
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות
3 בצלים גדולים פרוסים
1 ראש שום קצוץ דק
1 פלפל חריף קצוץ דק
1 צרור שמיר קצוץ דק
מיץ מחצי לימון
שמן לטיגון
½1 כפיות מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים שמן במחבת. מטגנים את החצילים. לאחר הזהבה נאה מעבירים לקערה גדולה. מטגנים את הבצל קלות עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הגזר ומטגנים ביחד עוד כשתי דקות. מוסיפים פלפל אדום אחד ופלפל ירוק אחד ומטגנים עד שהגזר והפלפלים מתרככים מעט. מעבירים אותם לקערה עם החצילים. מוסיפים את יתר המצרכים לקערה ומערבבים היטב.
מצננים לפני ההגשה.
מגיש: dylam
מקור: גיסתי, מרינה צ'ורילוב
שתף את המתכון