הוראות הכנה
מרכיבים
סלט חצילים מיוחד ומושחת למדי...
שני חצילים חתוכים לריבועים קטנים ביותר (כמו לסלט) על קליפתם
שתי סלסלות פטריות שמפניון טריות חתוכות ריבועים קטנים
בצל גדול חתוך לריבועים קטנים
100 גר' חמאה
סיר עם שמן עמוק (רצוי מזולה)
שמנת חמוצה הכי שמנה שיש
פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל לבן (לפי הטעם)
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
לטגן את החצילים בשמן עמוק עד שהחצילים שחומים יפה יפה
(שימי חתיכת גזר בשמן כדי שלא יכרך)
הטיגון נעשה בשלבים (לא הכל בבת-אחת כי אז לא יטגנו כמו שצריך)
להוציא את החצילים המטוגנים ולשים במססנת לניגור השמן.
בסיר נפרד לטגן את הבצל עד שנהיה שחום מעט ולהוסיף אליו את הפטריות.
לאחר שהחצילים והפטריות מטוגנים יפה להוסיף את החצילים לסיר הפטריות (עדיין על האש) ולהוסיף קופסת שמנת חמוצה.
לתת ערבוב קל, לחכות לרתיחה אחת ולכבות את הגז.
להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ולהגיש
יאמי יאמי ...ממש ממש !
נירה שקד
מגיש:
מקור: נירה שקד
שתף את המתכון