חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט חצילים עם פלפלים ועגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט חצילים עם פלפלים ועגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים חתוכים לקוביות בגודל 2-3 ס"מ
3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בגודל 2-3 ס"מ
6 עגבניות ללא קליפה חתוכות לקוביות
בצל בינוני חתוך לקוביות
שיני שום מראש שום שלם - מחולקות לפרוסות דקות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות מיץ לימון
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
5 כפות גדושות חריסה
שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
ממליחים את קוביות החצילים ומניחים במסננה למשך שעה.
שוטפים את החצילים ומטגנים במעט שמן זית יחד עם קוביות הפלפל האדום עד שהחצילים מתרככים (כ-10 דקות - יש להקפיד שהחצילים יהיו רכים!).
מעבירים את התערובת לקערה ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת עוד מעט שמן זית, את הבצל הקצוץ, לאחר כדקה מוסיפים את פרוסות השום. מזהיבים קלות ומוסיפים את קוביות העגבניות. לאחר דקה מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים להרתחה ומוסיפים את החריסה, הצ'ילי המתוק, הפטרוזיליה. מבשלים עד התרככות העגבניות.
מוסיפים לסיר את החצילים והפלפל האדום. מבשלים דקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון