הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים חתוכים לקוביות בגודל 2-3 ס"מ
3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בגודל 2-3 ס"מ
6 עגבניות ללא קליפה חתוכות לקוביות
בצל בינוני חתוך לקוביות
שיני שום מראש שום שלם - מחולקות לפרוסות דקות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות מיץ לימון
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
5 כפות גדושות חריסה
שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
ממליחים את קוביות החצילים ומניחים במסננה למשך שעה.
שוטפים את החצילים ומטגנים במעט שמן זית יחד עם קוביות הפלפל האדום עד שהחצילים מתרככים (כ-10 דקות - יש להקפיד שהחצילים יהיו רכים!).
מעבירים את התערובת לקערה ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת עוד מעט שמן זית, את הבצל הקצוץ, לאחר כדקה מוסיפים את פרוסות השום. מזהיבים קלות ומוסיפים את קוביות העגבניות. לאחר דקה מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים להרתחה ומוסיפים את החריסה, הצ'ילי המתוק, הפטרוזיליה. מבשלים עד התרככות העגבניות.
מוסיפים לסיר את החצילים והפלפל האדום. מבשלים דקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון