הוראות הכנה
מרכיבים
הכמויות יחסיות, להכפיל לפי הצורך.
1 חציל בינוני
2 פלפלי גמבה אדומים או 1 פלפל אדום מתוק גדול
1 שן שום כתושה או יותר
מלח
שמן סויה
פלפל שחור למי שרוצה
אופן ההכנה
1. לצלות על פחמים את הפלפלים והחצילים עד שקליפתם תשחיר.
אם צולים על גז רצוי שהלהבה תהייה בינונית. צליה בתנור נותנת
תוצאות פחות טעימות!
2. להוריד מהאש ולהכניס לכלי ולכסות אפשר גם לשקית עמידה בחום.
לא לערבב את החצילים והפלפל.
3. לאחר שהתקררו, לקלף את הפלפלים לסלק את הפטוטרת והזרעים
ולשטוף.
4. לקצוץ דק דק במכות סכין או ע"י סכין מעוגלת בעלת שתי ידיות ניצבות
המיועדת לקיצוץ ירק ע"י תנועות נדנדה.
5. לחתוך את החצילים לאורך ולהוציא את התוכן ולקצוץ כמו את הפלפלים.
6. להעביר הכל לקערה להוסיף שום, מלח ושמן ולערבב היטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון