הוראות הכנה
מרכיבים
3-4 חצילים
4-5 פלפל אדום או גמבה
ראש שום
חומץ הדרים , מהול במ ים ביחס של ¾ חומץ על 1/3 מים
קצת סוכר או תחליף
מלח
אופן ההכנה
לקלות את החצילים והפלפלים בתנור, מתחת לגריל או על האש, עד שישחימו היטב.
לפזר על הפלפלים מלח ולסגור אותם בקופסא להזעה אז הקליפה יורדת בקלות.
לקלף את החצילים מהקליפה שלהם לשטוף טיפה מתחת לברז מים.
לקצץ את החצילים על הקרש עם גרזן מעץ (חציל לא אוהב לבוא במגע עם מתכת כל שהיא)
לקצץ גם את הפלפלים לאחר קילוף והורדת הגרעינים.
לערבב החצילים והפלפלים להוסיף את השום קצוץ .
להוסיף את הנוזלים, חומץ ומים ככוס אחת, לפחות תלוי מה כמות החצילים שנשארת אחרי הקליה.
להוסיף את הסוכר (עוזר לחדגיש את הטעם של החומץ) מלח לפי הטעם לא יותר מדי. הסלט
צריך לצאת עיסתי כמו דייסה. לא יותר מדי נוזלי .
לערבב היטב ולהכניס למקרר לכמה שעות לספיגת הטעמים.
מגיש:
מקור: אשכנזי
שתף את המתכון