חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט חצילים רומני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט חצילים רומני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3-4 חצילים
4-5 פלפל אדום או גמבה
ראש שום
חומץ הדרים , מהול במ ים ביחס של ¾ חומץ על 1/3 מים
קצת סוכר או תחליף
מלח
אופן ההכנה
לקלות את החצילים והפלפלים בתנור, מתחת לגריל או על האש, עד שישחימו היטב.
לפזר על הפלפלים מלח ולסגור אותם בקופסא להזעה אז הקליפה יורדת בקלות.
לקלף את החצילים מהקליפה שלהם לשטוף טיפה מתחת לברז מים.
לקצץ את החצילים על הקרש עם גרזן מעץ (חציל לא אוהב לבוא במגע עם מתכת כל שהיא)
לקצץ גם את הפלפלים לאחר קילוף והורדת הגרעינים.
לערבב החצילים והפלפלים להוסיף את השום קצוץ .
להוסיף את הנוזלים, חומץ ומים ככוס אחת, לפחות תלוי מה כמות החצילים שנשארת אחרי הקליה.
להוסיף את הסוכר (עוזר לחדגיש את הטעם של החומץ) מלח לפי הטעם לא יותר מדי. הסלט
צריך לצאת עיסתי כמו דייסה. לא יותר מדי נוזלי .
לערבב היטב ולהכניס למקרר לכמה שעות לספיגת הטעמים.
מגיש: shoshig
מקור: אשכנזי
שתף את המתכון