הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל בינוני
2 ביצים קשות
1 בצל קצוץ דק, דק
2 כפות מיונז
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
לחמם תנור ל- 180°c.
יש לשטוף את החציל, ולחרוץ בו חריצים, החריצים יעזרו לחציל להתבשל מבפנים.
בתבנית אפיה מומלץ להניח נייר אפיה, כדי למנוע עבודה קשה לאחר האפיה.
להכניס את החציל לאיפיה של 30-40 ד', בינתיים מרתיחים 2 ביצים
לאחר 30 -40 ד' יש להוציא את החציל למסננת, ומתחתיה צלחת, ומיד להכניס את המסננת, שהחציל בתוכה, לשקית ניילון, ולסגור היטב.
החציל צריך "להזיע" כ שעתיים - שעתיים וחצי, כשאני מתעצלת אני נותת לו לילה.
לאחר שעתיים, או לילה, האדים עשו את העבודה הקשה בשבילכם, והחציל התקלף בקלות רבה.
להניח את החציל הקלוף בקערה ופשוט למעוך אותו במזלג, להוסיף את הביצים הקשות, ולמעוך גם אותן בעזרת מזלג עם החציל, לאחר שהתערובת של החציל והביצים התאחדה, יש להוסיף את הבצל הקצוץ דק-דק, את המיונז, המלח, והפלפל.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: רחליטה
שתף את המתכון