הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג פילה טונה טרי
½ כוס זנגביל קצוץ דק מאד
½ כוס פלפל שחור גרוס גס
½ מלפפון חתוך לרצועות דקיקות
½ גזר חתוך לרצועות דקיקות
½ פלפל אדום חתוך לרצועות דקיקות
1 צנון חתוך לרצועות דקיקות
¼ כוס כוסברה קצוצה דק
מיץ משני לימונים
¼ כוס רוטב סויה
2 כפות זנגביל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
½ כפית שמן שומשום
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
מערבבים בקערה ½ כוס זנגביל עם ½ כוס פלפל שחור גרוס גס ומגלגלים את נתח הטונה על התערובת כך שהיא תידבק לצד החיצוני של הדג. מטגנים את הדג במעט שמן כדקה מכל צד ומכניסים למקרר למשך 24 שעות. מכניסים למערבל מזון זנגביל, שום, רוטב סויה, שמן שומשום ומיץ לימון ומעבדים במשך כדקה. שמים את המלפפון, הגזר, הצנון, הפלפל, הכוסברה והרוטב בקערה ומערבבים היטב. מניחים את הירקות במרכז צלחת ההגשה ומסדרים פרוסות של טונה מסביב. מגישים קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון