הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת טונה בשמן או מים
1ביצה קשה
2 מלפפון חמוץ במלח או במים
1/2 פלפל אדום קטן
10 זיתים שחורים (רצוי) או ירוקים
1/4 בצל סגול קטן
1 כף גדושה של מיונז
מיץ מרבע לימון
קורט מלח
אופן ההכנה
1. נבשל את הביצה כ-20 דקות במים רותחים (עד שתיהיה קשה), רצוי להכין את הביצה קודם בכדי שתתקרר קצת.
2. נקצוץ דק מאוד את המלפפונים החמוצים, הפלפל האדום, הזיתים השחורים או הירוקים והבצל הסגול, נעביר את הירקות החתוכים לקערה ונערבב.
3. נתבל את תערובת הסלט המוכנה במיץ הלימון, נוסיף את המלח ונערבב.
4. נוסיף לתערובת את חבילת הטונה כאשר סיננו אותה מהשמן או מהמים ונערבב.
5. נחתוך את הביצה הקשה לחתיכות קטונות אבל לא ממש קטנות, או לחילופין נגרד את הביצה הקשה בפומפיה על החלק הגס ביותר שלה, כעת נוסיף את הביצה הקשה לתערובת ונערבב.
6. כעת נוסיף את כף המיונז הגדושה ונערבב טוב עד לקבלת תערובת אחידה.
מגיש:
מקור: נעמה
שתף את המתכון