הוראות הכנה
מרכיבים
1 קופסה עלי גפן משומרים
לסלט:
100 גרם גבינת פטה (או כל גבינה מלוחה)
3 עגבניות
2 קישואים קטנים, צעירים
1 גמבה אדומה
2 בצלים קטנים
100 גרם זיתים שחורים
2 כפות פטרוסלינון קצוץ
לרוטב:
¾ כוס שמן (רצוי שחלק ממנו יהיה שמן זית)
¼ כוס חומץ בן יין
1 שן שום, מעוכה
מלח, פלפל שחור טחון טרי וקורט סוכר
אופן ההכנה
1.חותכים לקוביות : גבינה, קישואים (חיים), עגבניות וגמבה. פורסים את הבצל לפרוסות דקות.
2.שמים בקערה את כל הירקות החתוכים ומוסיפים את הזיתים.
3.להכנת הרוטב: טורפים , בקערה נפרדת את השמן, החומץ, השום והתבלינים. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל (אם צריך) ויוצקים על הסלט.
4.מניחים עלי גפן על צלחת ההגשה ומעליהם את הסלט. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
מגיש:
מקור: מאגר סלטים ישן
שתף את המתכון