חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט ים-תיכוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לארוחה חגיגית בקשנו מן האורחים להביא מנה גם משלהם. brסלט זה היה המוצלח מבין המנות של האורחים.
סלט ים-תיכוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לארוחה חגיגית בקשנו מן האורחים להביא מנה גם משלהם. brסלט זה היה המוצלח מבין המנות של האורחים.
הוראות הכנה
מרכיבים
חצאי עגבניות שרי ( 10 עד 12 )
אבוקדו בשל – חתוך לקוביות
פטריות שמפיניון טריות חתוכות.
גבינה בולגרית 5% חתוכה לקוביות.
בצל ירוק או עירית – בחתוך עדין.
שקדים קלויים או קשיו קלויים ושבורים גס.
(רוטב לסלט:)
1/3 כוס שמן זית
1 כפית חרדל משובח
1 קובית שום קפוא (או שן שום טרי מעוך)
מלח ופלפל לפי הטעם.
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה
כל מרכיב חתוך לשים בכלי נפרד עד גמר החיתוכים.
לשטוף ולחתוך את עגבניות השרי לחצאים.
אבוקדו - לבחור אבוקדו ,שרק עתה הבשיל ,והוא ניתן לחתוך ללא מעיכה.
פטריות (סלסלה של פטיות שמפימיון טריות) להוריד רת רגלי הפטריות ולפרוס במעבד מזון לפרוסות דקות.
גבינה בולגרית (ממליץ על גבינה מוכנה בקוביות) ליבש מנוזלים לפני החתוך - אם חותכים.
בצל ירוק או עירית - לחתוך בחיתוך עדין ולשמור לקישוט.
שקדים קלויים או קשיו קלויים ושבורים גס.
סדר הערבוב :
פטריות, אבוקדו,גבינה, עגבניות שרי.
בצל ירוק (או עירית)
הערבוב בהקפצה עדינה - לא במזלג!
לבסוף להכין את הרוטב ולהוסיף - 1/2 שעה לפני ההגשה -לקשט בעירית למעלה (ואגוזים שבורים אם רוצים)
מגיש: amitsur
מקור: לאה קרני
שתף את המתכון