חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט כפרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט כפרי באווירת ט"ו בשבט הקרב ובא.
סלט כפרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט כפרי באווירת ט"ו בשבט הקרב ובא.
הוראות הכנה
מרכיבים
כל סוגי הירקות שיש ברשותכם: פטריות, נבטים, חסה, עלי בייבי, בצל סגול, בצל לבן, בצל ירוק, עלי תרד, עגבניות, מלפפונים גזר וכל ירק שאתם רוצים
2 כפות שמן זית
1 לימון סחוט
קורט מלח
קורט פלפל שחור
חופן אגוזי לוז
חופן אגוזי מלך
חופן צנובר
חופן גרעיני חמניה
1 כף חומץ בלסמי
לתחתית:
1 פיתה או שני פרוסות לחם ללא קרום
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 שן שום
מעט זעתר לבזיקה (לא חייב)
אופן ההכנה
הכנת התחתית:
משמנים את הפיתה או פרוסות הלחם בשמן הזית, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכ- 10 דקות עד שיהפכו זהובים ופריכים. לוקחים את שן השום ומגרדים אותה על הפיתה או הלחם, מפזרים מעט זעתר ומניחים בצלחת הגשה.
חותכים גס ביותר את כל הירקות. בצנצנת שמים את החומץ בלסמי, שמן הזית והלימון סוגרים את מכסה הצנצנת ומנערים, שופכים את הרוטב על כל הירקות ומערבבים היטב. מניחים את הסלט על התחתית ומעל מפזרים את האגוזים וגרעיני החמניה
מגיש: m73
מקור: עצמי
שתף את המתכון