הוראות הכנה
מרכיבים
כל סוגי הירקות שיש ברשותכם: פטריות, נבטים, חסה, עלי בייבי, בצל סגול, בצל לבן, בצל ירוק, עלי תרד, עגבניות, מלפפונים גזר וכל ירק שאתם רוצים
2 כפות שמן זית
1 לימון סחוט
קורט מלח
קורט פלפל שחור
חופן אגוזי לוז
חופן אגוזי מלך
חופן צנובר
חופן גרעיני חמניה
1 כף חומץ בלסמי
לתחתית:
1 פיתה או שני פרוסות לחם ללא קרום
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 שן שום
מעט זעתר לבזיקה (לא חייב)
אופן ההכנה
הכנת התחתית:
משמנים את הפיתה או פרוסות הלחם בשמן הזית, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכ- 10 דקות עד שיהפכו זהובים ופריכים. לוקחים את שן השום ומגרדים אותה על הפיתה או הלחם, מפזרים מעט זעתר ומניחים בצלחת הגשה.
חותכים גס ביותר את כל הירקות. בצנצנת שמים את החומץ בלסמי, שמן הזית והלימון סוגרים את מכסה הצנצנת ומנערים, שופכים את הרוטב על כל הירקות ומערבבים היטב. מניחים את הסלט על התחתית ומעל מפזרים את האגוזים וגרעיני החמניה
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון