הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג כרוב לבן בינוני דחוס
2 ראשי סלק
1 כף מלח
2 כפות חומץ טבעי 5%
1 כף שטוחה מלח לימון
4 כפות סוכר
4 כפיות שמן קנולה
אופן ההכנה
1. חותכים את הכרוב לרצועות דקות.
2. מקלפים את הסלק ופורסים לפרוסות דקות
3. מפזרים למעלה כף מלח ומערבבים קלות לספיגת המלח.
4. מניחים בצד מכסים בצלחת עם משקולת מעל לחצי שעה בערך. (קופסת שימורים בתוך
ניילון)
5.מעסים היטב בידיים את הכרוב עם המלח והסלק כדי שיתרכך.
6. מוסיפים
- חומץ
- מלח הלימון
- הסוכר
- והשמן.
7. בודקים טעמים עד שמגיעים לטעם המוכר והידוע...הצבע יפהפה.
8. מכסים שוב עם צלחת ומשקולת ל 12 שעות במקרר
9. מערבבים מוציאים את פרוסות הסלק ואוכלים
מגיש:
מקור: מישאל_פומפיאנסקי
שתף את המתכון