חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט מישמש קריאולי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט חגיגי, מעט השקעה בהכנה ותשומת לב להרכבת המנה - נותנות תוצאה מרשימה.
סלט מישמש קריאולי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט חגיגי, מעט השקעה בהכנה ותשומת לב להרכבת המנה - נותנות תוצאה מרשימה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג מישמש טרי,
4 בננות יפות,
6 פרוסות אננס,
1 לימון
1 תפוז,
100 גרם אבקת סוכר,
כוס רום.
אופן ההכנה
לחתוך כל משמש לשניים ולהרחיק את הגלעינים, להניח את חצאי המשמש בצלחת עמוקה ולזרות עליהם מחצית מאבקת הסוכר ולצקת מחצית מהרום. להשהות למשך חצי שעה.
לקלוף את הבננות ולפרוס אותן לפרוסות, לחתוך את פרוסות האננס לקוביות קטנות, להכניס את הבננות והאננס לקערה ולצקת עליהן את מיץ הלימון ואת יתרת הרום. לזרות את יתרת הסוכר, לערבב בפעם בפעם.
לרחוץ ולנגב את התפוז, לקלוף ממנו את הקליפה בצורת סרט לולייני ארוך (להקפיד לקלוף שכבה דקה בלי הציפה הלבנה)לחתוך את הקליפה לרצועות דקיקות, להכניס אותן למים רותחים ולבשל 3 דקות.
להוציא את רצועות הקליפה מהמים על מסננת, ללחוץ עליהן היטב כדי להרחיק את המים, להכניס את הקליפות לסיר קטן עם 2-3 כפות מן הנוזלים שבהם שרויים הפירות. לבשל 10-8 דקות ולצנן.
לקחת כלי הגשה יפה לסלט פירות, להניח במרכזו את האננס והבננות,לערוך מסביב את חצאי המישמש. לערבב את הנוזלים שבהם היו הפירות שרויים עם קליפות התפוז המבושלות (כולל הסירופ שבו התבשלו ולצקת בכף את הנוזלים על הפירות, כאשר מפזרים את הקליפות בצורה אחידה,להגיש קר.
מגיש: amitsur
מקור: מאגר סלטים ישן
שתף את המתכון