הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג מישמש טרי,
4 בננות יפות,
6 פרוסות אננס,
1 לימון
1 תפוז,
100 גרם אבקת סוכר,
כוס רום.
אופן ההכנה
לחתוך כל משמש לשניים ולהרחיק את הגלעינים, להניח את חצאי המשמש בצלחת עמוקה ולזרות עליהם מחצית מאבקת הסוכר ולצקת מחצית מהרום. להשהות למשך חצי שעה.
לקלוף את הבננות ולפרוס אותן לפרוסות, לחתוך את פרוסות האננס לקוביות קטנות, להכניס את הבננות והאננס לקערה ולצקת עליהן את מיץ הלימון ואת יתרת הרום. לזרות את יתרת הסוכר, לערבב בפעם בפעם.
לרחוץ ולנגב את התפוז, לקלוף ממנו את הקליפה בצורת סרט לולייני ארוך (להקפיד לקלוף שכבה דקה בלי הציפה הלבנה)לחתוך את הקליפה לרצועות דקיקות, להכניס אותן למים רותחים ולבשל 3 דקות.
להוציא את רצועות הקליפה מהמים על מסננת, ללחוץ עליהן היטב כדי להרחיק את המים, להכניס את הקליפות לסיר קטן עם 2-3 כפות מן הנוזלים שבהם שרויים הפירות. לבשל 10-8 דקות ולצנן.
לקחת כלי הגשה יפה לסלט פירות, להניח במרכזו את האננס והבננות,לערוך מסביב את חצאי המישמש. לערבב את הנוזלים שבהם היו הפירות שרויים עם קליפות התפוז המבושלות (כולל הסירופ שבו התבשלו ולצקת בכף את הנוזלים על הפירות, כאשר מפזרים את הקליפות בצורה אחידה,להגיש קר.
מגיש:
מקור: מאגר סלטים ישן
שתף את המתכון