הוראות הכנה
מרכיבים
4 מלפפונים יפים
½ סלסלת פטריות שמפיניון טריות
½ פלפל אדום ללא גרעינים
לרוטב:
2 כפות שמן תירס (או קנולה)
4 שני שום כתושות
1 כפית שטוחה מלח דק
3 כפיות סוכר
1 כפית שמן סומסום
1 כף רוטב סויה בהירה
3 כפות גרגירי סומסום קלויים
אופן ההכנה
שוטפים את המלפפונים מורידים את הקצוות ופורסים ל-4 חלקים לאורך ול-3 חלקים לרוחב (מקבלים אצבעות מלפפון באורך כ 5-3 ס"מ). מורידים את רגלי הפטריות ופורסים לפרוסות דקות. פורסים את הפלפל לרצועות דקות באורך כ-3 ס"מ.
מכינים את הרוטב בצנצנת עם מכסה ומשאירים עד ההגשה.
להגשה:
מערבבים היטב את הרוטב בצנצנת סגורה ומוזגים על הסלט. מערבבים קלות ומגישים.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: איילת רז
שתף את המתכון