חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט מלפפונים ואנדיב בשמנת מתוקה וחרדל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רוטב עשיר ומעט סמיך מהווה ניגוד לפריכות הירקות, והעולש מוסיף מרירות נעימה ועניין לסלט הקליל והפשוט
סלט מלפפונים ואנדיב בשמנת מתוקה וחרדל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רוטב עשיר ומעט סמיך מהווה ניגוד לפריכות הירקות, והעולש מוסיף מרירות נעימה ועניין לסלט הקליל והפשוט
הוראות הכנה
מרכיבים
4 מלפפונים גדולים ויפים
1 כף מלח
2 פקעות אנדיב (עולש)
1 כוס שמנת מתוקה לקצפת
1 כפית חרדל דיג'ון
1 כף מיץ לימון
3 כפות עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
פלפל שחור או לבן
אופן ההכנה
מסירים את קצות המלפפונים וחוצים אותם לאורך. בעזרת כפית מוציאים את הזרעונים ונפטרים מהם. פורסים את המלפפונים לפרוסות דקיקות וממליחים אותן. מניחים את המלפפונים במסננת גדולה בכיור או מעל קערה, ונותנים להם שעה להגיר נוזלים.
בסכין חדה חותחים קונוס עמוק בבסיס העולש, ונפטרים מהליבה הקשה. פורסים את עלי העולש לפרוסות בעובי כסנטימטר.
מקציפים בקערה את השמנת המתוקה והחרדל, רק עד שהשמנת מתחילה להסמיך ( זהירות, הקצפת יתר והשמנת תיהפף לקצפת!), מתבלים את השמנת במיץ לימון ובפלפל.
מערבבים בקערה את המלפפונים, העולש ורוטב השמנת, מפזרים מעל את הפיטרוזיליה, ומגישים מיד.
מגיש: שרון שני
מקור: דורעם גונט ל-הארץ
שתף את המתכון