הוראות הכנה
מרכיבים
אשכולית אדומה
450 גרם (סלסילה אחת) נבטי שעועית (נבטים סיניים)
בצל ירוק, קצוץ דק באלכסון
צרור קטן של עלי כוסברה טריים
1/2 צ'ילי אדום טרי, קצוץ דק (או יותר, לפי הטעם)
כפית שומשום שחור (לא חובה)
לרוטב:
3 כפות מיץ אשכולית אדומה
1/2 כפית זנגביל טרי, מגורר דק
2 כפות דבש
כף רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפיות שמן שומשום
אופן ההכנה
1. מפלטים את האשכולית: בסכין חדה מסירים את קליפת האשכולית, יחד עם החלק הלבן העוטף את הפלחים. בסכין קטנה חותכים את הפרי כך שיתקבלו פלחי פרי שלמים, מקולפים מהמחיצות הדקות העוטפות אותם.
2. מערבבים בקערה את פלחי האשכולית המקולפים עם הנבטים, הבצל הירוק, הכוסברה והצ'ילי.
3. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב, ויוצקים על הסלט. מעבירים את הסלט לצלחות אישיות ומקשטים בשומשום שחור ובעוד בצל ירוק וכוסברה
מגיש:
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון