הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם טונה בשמן,
1 כרובית קטנה,
1 חסה,
2 עגבניות,
צנוניות אחדות,
250 גרם שעועית צהובה,
1 פלפל ירוק,
2 תפוחי אדמה,
100 גרם זיתים שחורים,
קופסה קטנה אפונה משומרת.
לרוטב: 9 כפות שמן זית,
2 כפות חומץ,
מלח ופלפל,
בצל ירוק,
פטרוזיליה קצוצה,
2 כפיות חרדל מוכן.
אופן ההכנה
לבשל במי מלח רותחים ובנפרד את הכרובית, השעועית ותפוחי האדמה בקליפתם.להכין רוטב סלט מתובל היטב: לערבב את החרדל עם החומץ, להוסיף את שמן הזית תוך בחישה ולתבל במלח ופלפל, להוסיף לרוטב בצל ופטרוזיליה קצוצה.
לרפד קערת סלט בשכבה של עלי חסה,לערוך עליה, בסדר ובצורה נאה, את שאר הירקות, הכרובית המופרדת לפרחים, השעועית חתוכה לשניים או שלושה חלקים, את העגבניות חתוכות לרבעים ואת תפוחי האדמה קלופים ופרוסים לפרוסות.
לפורר את הטונה ולהניח במרכז הקערה (את השמן מן הקופסה אפשר להוסיף לרוטב הסלט). לקשט את הקערה בזיתים שחורים ובצנוניות חתוכות כפרחים. לפזר את האפונה הירוקה מסביב כזר. לצקת את הרוטב על הסלט ולהשהות במקום קר כחצי שעה.
מגיש:
מקור: מאגר סלטים ישן
שתף את המתכון