הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת לקט דגנים "10 דקות" של סוגת
3 כוסות מים רותחים
½1 כפיות מלח
150 גרם שעועית ירוקה טריה מאודה או חלוטה
6-8 עגבניות שרי חצויות
1 ראש חסה משי מפורקת לעלים
1 בצל אדום קטן פרוס דק
1 כוס נתחי טונה משומרת, מסוננת (כ-2 קופסאות)
3 ביצים קשות חתוכות לרבעים
שליש כוס זיתים שחורים כבושים במלח
6 נתחי פילה אנשובי (לא הכרחי)
2-3 כפות עלי ריחן חתוכים לרצועות
לרוטב ויניגרט חרדל: 1 כפית מלח גס
1 שן שום כתושה
2 כפות מיץ לימון או חומץ בן יין
1 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים
קורט פלפל שחור
6 כפות שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה
להכנת הרוטב מערבבים את המלח והשום בקערה קטנה ומוסיפים בהדרגה את יתר החומרים תוך כדי טריפה במטרפת יד.
מניחים את לקט הדגנים בסיר ומוסיפים את המים הרותחים והמלח. מביאים לרתיחה על אש בינונית 10 דקות, מכסים ומעמידים בצד 10 דקות. מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה גדולה ורחבה. מערבבים עם רבע מכמות הרוטב.
קורעים את עלי החסה, מניחים בקערה ומערבבים עם כף מהרוטב. מסדרים בערימה בצלחת הגשה גדולה. מסדרים ליד ערימה נאה של חמשת הדגנים. מערבבים את השעועית עם כף מהרוטב ומניחים בקערת ההגשה. חוזרים על הפעולה עם העגבניות. מסדרים בקערת ההגשה גם ערימות קטנות של טונה, זיתים, ביצים, בצל ואנשובי. מקשטים ברצועות עלי ריחן ומגישים.
מגיש:
מקור: פיליס גלזר לסוגת
שתף את המתכון