הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם סלק
1 בצל סגול קטן, קלוף ופרוס לטבעות דקות
¾ כוס חומץ
½ כוס סוכר
צרור שמיר, קצוץ
אופן ההכנה
1. בתנור - עוטפים כל סלק ברדיד אלומיניום ואופים במשך כשעה וחצי, עד שהסלק מבושל אך עדיין מוצק (בודקים בנעיצת סכין חדה). בסיר - מכסים את הסלקים במים מומלחים קלות, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהסלק מבושל (40-60 דקות, תלוי בגודל הסלק).
2. מצננים את הסלק עד לטמפרטורה שמאפשרת לטפל בו בידיים, ואז קולפים ופורסים לפרוסות דקיקות או לקוביות.
3. מערבבים בקערה את הסלק המבושל עם יתר החומרים. משהים לחצי שעה לפחות, לספיגת טעמים. אוכלים בטמפרטורת החדר או קר. שאריות, אם יש, שומרים במקרר.
מגיש:
מקור: WALLA
שתף את המתכון