הוראות הכנה
מרכיבים
2-3 סלסילות עגבניות שרי קטנות או עגבניות רגילות באיכות גבוהה
שמן זית כתית מעולה לפחות 4 כפות, רצוי שמן זית בעל טעם זיתי (לא עדין מדי)
300 גר זיתי קלמטה באיכות טובה
מעט מלח
מעט סוכר חום (חצי כפית)
טיפות ספורות של חומץ בן יין אדום או לבן (לא הכרחי)
אופן ההכנה
חוצים כל עגבנית שרי לשניים
חוצים את הזיתים המגולענים לשניים או יותר
אם משתמשים בעגבניות רגילות. חותכים לקוביות הזהות בגודלן לחצי עגבנית שרי
מערבבים כל החומרים
הוספת סוכר חום ואו חומץ מעמיקה את הטעמים, הסוכר מעניק בעיקר לעגבניות רגילות את הטעם של פעם של אותן עגבניות מהילדות שנעלמו להן ככל שהעגבניות הפכו יותר עמידות ...
המפגש של עגבניות השרי והזיתים יוצר סלט מיוחד
מתאים בצד פולנטת גבינות
מגיש:
מקור: שחזור של סלט ממסעדת מרתה תל אביב
שתף את המתכון