הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג עדשים
4 שיני שום כתוש או לפי הטעם
מיץ מארבעה לימונים
1/8 כוס שמן זית
מלח
מעט כמון
50 גרם צנובר קלוי
5 עלי פטרוזיליה מופרדים
5 עלי נענע מופרדים
פלפל ירוק חריף או לפי הטעם
טחינה גולמית של ה"יונה" או " קראוון" כף גדולה
אופן ההכנה
1. מבשלים את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, מסננים ושוטפים.
2.מעבירים לקערה , מוסיפים את הטחינה ואת מיץ הלימון בהדרגה, ומוסיפים מלח.
מערבבים טועמים ומשפרים במידת הצורך עם לימון ומלח.
3.מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בעלי פטרוזיליה, מעט כמון, צנוברים ושמן זית.
תהנו.
מגיש:
מקור: השף דוחול ספדי
שתף את המתכון