חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט עדשים ירוקות בטחינה בנוסח לבנוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אחד הסלטים היותר מענינים השילוב של עדשים טחינה שמן הזית הלימון הצנובר ועלי הנענע מדהים פשוט מדהים
סלט עדשים ירוקות בטחינה בנוסח לבנוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אחד הסלטים היותר מענינים השילוב של עדשים טחינה שמן הזית הלימון הצנובר ועלי הנענע מדהים פשוט מדהים
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג עדשים
4 שיני שום כתוש – או לפי הטעם
מיץ מארבעה לימונים
שמן זית
מלח
מעט כמון
2 שיני שום כתושות
50 גרם צנובר קלוי
5 עלי פטרוזיליה מופרדים
5 עלי נענע קצוצים
פלפל ירוק חריף קצוץ לטבעות או לפי הטעם
11/2 כפות טחינה גולמית עדיף של ה"יונה" או "קראוון" טחינה לבנה ניתן להשיג
בשווקים
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מבררים את העדשים ומבשלים את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, מסננים ושוטפים.
2.מעבירים לקערה, מוסיפים את הטחינה ומערבבים עם מיץ הלימון בהדרגה, השום
ומוסיפים מלח. טועמים ומשפרים במידת הצורך עם לימון ומלח.
3.מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בעלי פטרוזיליה, נענע קצוצה,מעט כמון, טבעות
הפלפל החריף צנוברים ושמן זית.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: בחמדון
שתף את המתכון