הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג עדשים
4 שיני שום כתוש או לפי הטעם
מיץ מארבעה לימונים
שמן זית
מלח
מעט כמון
2 שיני שום כתושות
50 גרם צנובר קלוי
5 עלי פטרוזיליה מופרדים
5 עלי נענע קצוצים
פלפל ירוק חריף קצוץ לטבעות או לפי הטעם
11/2 כפות טחינה גולמית עדיף של ה"יונה" או "קראוון" טחינה לבנה ניתן להשיג
בשווקים
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מבררים את העדשים ומבשלים את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, מסננים ושוטפים.
2.מעבירים לקערה, מוסיפים את הטחינה ומערבבים עם מיץ הלימון בהדרגה, השום
ומוסיפים מלח. טועמים ומשפרים במידת הצורך עם לימון ומלח.
3.מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בעלי פטרוזיליה, נענע קצוצה,מעט כמון, טבעות
הפלפל החריף צנוברים ושמן זית.
מגיש:
מקור: בחמדון
שתף את המתכון