הוראות הכנה
מרכיבים
להקפצת הפירות:
1 מנגו גדול חתוך לקוביות
1 אפרסק לבן חתוך לקוביות
2 חופנים של ענבים אדומים חצויים
50 גר' חמאה
לקלמרי:
250 גר' קלמרי חתוך לטבעות
1 כוס קמח
1 כפית אבקת שום (לא חובה)
4 כפות פפריקה מתוקה
שמן לטיגון עמוק
לסלט:
1 שקית עלי בייבי-סלט (רוקט, עלי סלק)
1/3 כוס מיץ לימון
2/3 כוס שמן זית
כפית חרדל
כפית דבש
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
להכין רוטב וינגרט לסלט: כפית חרדל + כפית דבש + מלח + פלפל שחור + חומץ. להוסיף את שמן הזית באיטיות תוך ערבוב האמולסיה (מומלץ עם בלנדר ידני).
להמיס את החמאה במחבת רחבה (עדיף ווק בציפוי טפלון) על אש גבוהה. לחמם את המחבת ולהקפיץ את המנגו, האפרסק והענבים במשך 2 דקות.
לערבב את הקמח, הפפריקה ואבקת השום, לקמח את טבעות הקלמרי ולהקפיץ במסננת כחצי דקה לסילוק עודפי הקמח. לטגן בשמן עמוק חם במשך דקה.
להכין בקערה את סלט העלים, לערבב שוב את רוטב הוינגרט ולשפוך פנימה. לערבב כך שהרוטב יכסה את העלים. להוסיף את הפירות המוקפצים ולערבב. להניח את הקלמרי המטוגן מלמעלה ולהגיש מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון