הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג מהפירות הבאים:
תפוח, בננה, דובדבנים, תפוז, מנדרינה, אגס, אפרסק, תותים וענבים.
1 לימון
25 גרם חמאה
3 כפות סוכר
1/2 כוס שקדים קלופים ושבורים
3 כפות רום, ברנדי או ליקר קלבדוס.
אופן ההכנה
קוצצים את הפירות לחתיכות ומערבבים אותם בקערה.
מגרדים את קליפת הלימון (את הקליפה לשים בצד)וסוחטים את המיץ, ומוסיפים לקערת הפירות.
לחמם מחבת עם החמאה והסוכר בלי לבחוש, עד שהסוכר מתגבש ונעשה לקרמל חום בהיר.
התהליך נמשך כ-5 דקות.
מוסיפים את קליפת הלימון ואת השקדים הקלופים והשבורים. מטגנים 5 דקות תוך בחישה עד שהקרמל והשקדים יזהיבו.
מסירים את המחבת מהלהבה ומוסיפים בזהירות את המיצים שהצטברו בתחתית קערת הפירות.
בוחשים עד שהקרמל יהפוך לסירופ חלק.
מוסיפים את הפירות ומחממים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהסירופ יכסה את כל הפירות.
להסיר מן הלהבה.
מחממים את הרום במצקת מתכת, מציתים ויוצקים על גבי הפירות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון