הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם פסטה סלילים
1 חציל קטן חתוך לקוביות קטנות
1 קישוא בינוני חתוך לקוביות בינוניות (לא חובה!)
1 עגבנייה פרוסה
1 פלפל ירוק פרוס דק
½ פלפל אדום פרוס דק
½ פלפל צהוב פרוס דק
½ אבוקדו חתוך לקוביות
20 זיתים שחורים מגולענים וחצויים (אם אין שחורים ניתן להשתמש בירוקים)
1 בצל סגול פרוס (ניתן להתשמש גם בבצל רגיל)
100 גרם גבינה מלוחה מפוררת
לרוטב:
¼ כוס שמן זית
½ לימון טרי סחוט
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
½ כף כוסברה טרייה קצוצה
½ כף שמיר טרי קצוץ
3 עלי בזיליקום קצוצים גס
½ כפית סוכר
מעט שמן לטיגון
לקישוט:
¼ חבילה עירית קצוצה
אופן ההכנה
מטגנים את קוביות החציל והקישוא עד להשחמה, מסננים מעודפי שומן ומניחים בקערה.
מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן על למצב "אל-דנטה", מססנים מהנוזלים ומוסיפים לקערה. מוסיפים לקערה גם את פרוסות העגבנייה, את כל סוגי הפלפלים, את האבוקדו, הזיתים, הבצל הסגול ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים.
בצנצנת זכוכית שמים את כל מרכיבי הרוטב, סוגרים את הצנצנת ומערבבים היטב היטב.
מוסיפים לסלט את הרוטב שבצנצנת ואת הגבינה המלוחה המפוררת ומערבבים היטב, מקשטים בעירית קצוצה ומניחים לפחות לשעה במקרר לפני ההגשה.
ניתן להגיש סלט זה ליד לחם שום.
מגיש:
מקור: אוסף מתכונים אישי+תוספות שלי
שתף את המתכון