הוראות הכנה
מרכיבים
2 סלקים
מלח
חצי כוס פתיתים
מעט שמן זית
חצי צרור גבעולי סלרי צעירים פנימיים פרוסים דק
2 כפות שמיר טרי קצוץ
4 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
מעט מיץ לימון לפי הטעם
אפשרות להגשה - טחינה גולמית
אופן ההכנה
1. הסלק- מרתיחים מים בסיר
מוסיפים הסלקים, ממליחים קלות, מבשלים חצי שעה או עד שרך
קולפים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
2. הפתיתים - מביאים הרבה מים לרתיחה , ממליחים קלות, מוסיפים הפתיתים,
מבשלים עד שמבושלים לגמרי. מסננים
מטפטפים מהשמן כדי שלא ידבקו, מצננים לטמפ' חדר
3. שמים בקערה את הסלק, הפתיתים, הסלרי, השמיר, האגוזים ומיץ הלימון
מערבבים ומשהים 10 דקות
4. אפשרות להגשה: מטפטפים מעל מהטחינה הגולמית ומגישים.
מגיש:
מקור: עיתון שף
שתף את המתכון