חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט קוסקוס מלא וגרגירי חומוס (טבולה) ב 10 דקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט מדהים ביופיו מרענן וטעים מאוד מלווה כל ארוחה
סלט קוסקוס מלא וגרגירי חומוס (טבולה) ב 10 דקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט מדהים ביופיו מרענן וטעים מאוד מלווה כל ארוחה
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס קוסקוס מלא אינסטנט
2-3 שיני שום מרוסקות
מיץ מ-2 לימונים גדולים
מלח
1/4 כפית כמון
1 כפית סומק (לא חובה)
2 כפות קלויות גרעיני חמניה קלופים
6-7 כפות שמן זית
1 כוס חומוס מושרה ללילה ומבושל במים עד שהוא רך
או קופסת גרגירי חומוס מסונן ושטוף.
צרור גדול של עלי פטרוזיליה
צרור נענע
אופן ההכנה
1. מכניסים את הקוסקוס לקערה מוסיפים כף שמן זית ובוחשים היטב מוסיפים 11/4
כוסות מים רותחים מערבבים וסוגרים מיד עם ניילון נצמד לחמש דקות
2. מסירים את הניילון ומפוריים בעזרת מזלג.
3. מערבבים בקערה גדולה את השום המרוסק במיץ הלימון ומעט מלח,
מוסיפים את השמן ומערבבים. 3. מכניסים לקערה את גרגירי החומוס
המסוננים ומשרים כעשר דקות.
4. מוסיפים את הקוסקוס ומערבבים.
5. את עלי הפטרוזיליה והנענע יש לפרוס דק ביותר ולא לקצוץ במעבד מזון
או בדרך אחרת, על מנת שלא ייצאו מהם הנוזלים.
השיטה היעילה ביותר היא לשמור את העלים בצרור, לשטוף בקערה
גדולה מאוד, להשרות כמה פעמים, לנער ולייבש במגבת.
6. עכשיו אוחזים את הגבעולים ביד שמאל על קרש החיתוך ובעזרת
סכין גדולה וחדה מאוד פורסים הכי דק שמצליחים. אחר כך,
בעזרת שני סכינים, אוספים וחותכים את הקיצוץ ליותר דק על ידי כך
שמעבירים את הסכין החד על ערימת הקיצוץ.
7. ממש לפני ההגשה מערבבים את העלים בסלט. טועמים ומוסיפים
מלח ועוד שמן או מיץ לימון אם יש צורך.
8. אפשר להוסיף בצלים ירוקים קצוצים דק או חצי פלפל ירוק חריף מנוקה
מגרעינים וקצוץ לקוביות זעירות. או קוביות עגבניה באם מסיימים אותו מיד
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון