הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס קוסקוס מלא אינסטנט
2-3 שיני שום מרוסקות
מיץ מ-2 לימונים גדולים
מלח
1/4 כפית כמון
1 כפית סומק (לא חובה)
2 כפות קלויות גרעיני חמניה קלופים
6-7 כפות שמן זית
1 כוס חומוס מושרה ללילה ומבושל במים עד שהוא רך
או קופסת גרגירי חומוס מסונן ושטוף.
צרור גדול של עלי פטרוזיליה
צרור נענע
אופן ההכנה
1. מכניסים את הקוסקוס לקערה מוסיפים כף שמן זית ובוחשים היטב מוסיפים 11/4
כוסות מים רותחים מערבבים וסוגרים מיד עם ניילון נצמד לחמש דקות
2. מסירים את הניילון ומפוריים בעזרת מזלג.
3. מערבבים בקערה גדולה את השום המרוסק במיץ הלימון ומעט מלח,
מוסיפים את השמן ומערבבים. 3. מכניסים לקערה את גרגירי החומוס
המסוננים ומשרים כעשר דקות.
4. מוסיפים את הקוסקוס ומערבבים.
5. את עלי הפטרוזיליה והנענע יש לפרוס דק ביותר ולא לקצוץ במעבד מזון
או בדרך אחרת, על מנת שלא ייצאו מהם הנוזלים.
השיטה היעילה ביותר היא לשמור את העלים בצרור, לשטוף בקערה
גדולה מאוד, להשרות כמה פעמים, לנער ולייבש במגבת.
6. עכשיו אוחזים את הגבעולים ביד שמאל על קרש החיתוך ובעזרת
סכין גדולה וחדה מאוד פורסים הכי דק שמצליחים. אחר כך,
בעזרת שני סכינים, אוספים וחותכים את הקיצוץ ליותר דק על ידי כך
שמעבירים את הסכין החד על ערימת הקיצוץ.
7. ממש לפני ההגשה מערבבים את העלים בסלט. טועמים ומוסיפים
מלח ועוד שמן או מיץ לימון אם יש צורך.
8. אפשר להוסיף בצלים ירוקים קצוצים דק או חצי פלפל ירוק חריף מנוקה
מגרעינים וקצוץ לקוביות זעירות. או קוביות עגבניה באם מסיימים אותו מיד
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון