הוראות הכנה
מרכיבים
לשעועית:
2 כוסות שעועית יבשה
¼ כוס חומץ
3 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות
מלח
לסלט:
3 ביצים קשות חתוכות לרבעים
150 גרם זיתים שחורים מגולענים חצויים
6 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות
מלח
פלפל לבן
2 כפות שמן זית
לקישוט:
פרוסות עגבנייה
מעט עלי פטרוזיליה קצוצה
סיר בינוני
קערה עמוקה
אופן ההכנה
1. משרים את השעועית ללילה
2. מסננים ממי ההשרייה, שוטפים את השעועית
3. בסיר מבשלים את השעועית במים עד שהיא מתרככת אך עדיין מוצקה
4. מסננים את מי הבישול, מעבירים את השעועית לקערה, על השעועית שופכים את החומץ
ומשהים לשעתיים
5. זורים את המלח על הבצל הפרוס, משהים לשעתיים.
6. שוטפים את הבצל מהמלח, מוסיפים לקערת השעועית, כמן כן את הביצים, הזיתים
השחורים, והבצל הירוק
7. מתבלים במלח, פלפל לבן ושמן זית
8. מערבבים, מכסים בניילון נצמד - למקרר, לפחות לשעה.
9. מגישים מקושט בפרוסות עגבנייה ופטרוזיליה קצוצה
10. בתיאבון
מגיש:
מקור: מהשכונה
שתף את המתכון