חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט שעועית רומני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מחליף את סלט החומוס.
סלט שעועית רומני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מחליף את סלט החומוס.
הוראות הכנה
מרכיבים
חבילה שעועית לבנה קטנה יבשה כ-500 גר מושרית כל הלילה בהרבה מים
2 ראשי שום קלוף
מלח
כ- ½ כוס שמן קנולה
2-3 בצל גדול פרוס לפרוסות טבעת
שמן לטיגון הבצל
מלח פלפל שחור
קמח לבן.
אופן ההכנה
לשפוך את המים להכניס את השעועית לסיר עם מים (אפשר בסיר לחץ) ולבשל עד שהשעועית
רכה לגמרי . לבדוק שכל הזמן ישארו מים בסיר שיכסו את השעועית לחלוטין אפשר להוסיף
מים רותחים בכל עת.
לשמור ממי הבישול בצד כ-2 כוסות .
לסנן את השעועית ולהעביר למעבד מזון יחד עם השום המלח והשמן ולטחון עד שתצא
עיסה אחידה. להוסיף במידת הצורך ממי הבישול עד שיתקבל מחית חלקה כמו חומוס.
לערבב את הקמח עם המלח והפלפל השחור להכניס לשקית יחד עם הבצל ולנער היטב
לחמם במחבת גדולה את השמן ולטגן את הבצל עד שיזהיב תוך כדי ערבוב
להכין צלחת שעועית כמו חומוס לשפוך בצל מטוגן ולהגיש. אפשר לשמור במקרר
כמה ימים ללא הבצל המטוגן.
מגיש: shoshig
מקור: אישי
שתף את המתכון