הוראות הכנה
מרכיבים
חבילה שעועית לבנה קטנה יבשה כ-500 גר מושרית כל הלילה בהרבה מים
2 ראשי שום קלוף
מלח
כ- ½ כוס שמן קנולה
2-3 בצל גדול פרוס לפרוסות טבעת
שמן לטיגון הבצל
מלח פלפל שחור
קמח לבן.
אופן ההכנה
לשפוך את המים להכניס את השעועית לסיר עם מים (אפשר בסיר לחץ) ולבשל עד שהשעועית
רכה לגמרי . לבדוק שכל הזמן ישארו מים בסיר שיכסו את השעועית לחלוטין אפשר להוסיף
מים רותחים בכל עת.
לשמור ממי הבישול בצד כ-2 כוסות .
לסנן את השעועית ולהעביר למעבד מזון יחד עם השום המלח והשמן ולטחון עד שתצא
עיסה אחידה. להוסיף במידת הצורך ממי הבישול עד שיתקבל מחית חלקה כמו חומוס.
לערבב את הקמח עם המלח והפלפל השחור להכניס לשקית יחד עם הבצל ולנער היטב
לחמם במחבת גדולה את השמן ולטגן את הבצל עד שיזהיב תוך כדי ערבוב
להכין צלחת שעועית כמו חומוס לשפוך בצל מטוגן ולהגיש. אפשר לשמור במקרר
כמה ימים ללא הבצל המטוגן.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון