הוראות הכנה
מרכיבים
רשימת חומרים:
2 חזות עוף שלמים ללא פילה
½ 1 כוסות מיץ תפוזים
500 גרם ארוגולה שטופה ויבשה
אבוקדו אחד קלוף ומגולען
שמן זית
1 כוס יין לבן יבש
3 שיני שום שלמות
טימין
קליפת תפוז מגורדת משני תפוזים
מיץ לימון
פלפל, מלח, סוכר
50 גרם צנובר קלוי
אופן ההכנה
אופן הכנה:
1. מנקים את חזה העוף ומפרידים את הפילה. כל חזה מתבלים במלח, פלפל, טימין קצוץ, שום קצוץ, קליפת תפוז מגורדת ו- 5 כפות שמן זית.
2. משהים במקרר 4 שעות לפחות לספיגת טעמים.
3. לאחר ההשריה צולים במחבת יבשה את חזה העוף משני הצדדים עד לקבלת צבע שחום יפה, מוציאים מהמחבת.
4. מוסיפים למחבת את היין ומיץ תפוזים בתוספת כף סוכר ושארית המשרה של העוף.
5. מתבלים במלח ופלפל, מבשלים ומצמצמים.
6. מחזירים את חזה העוף למחבת וממשיכים לבשל. תוך כדי כך הרוטב מסמיך ויוצר שכבה קרמלית על פני חזה העוף. מגלגלים את העוף ברוטב עד יצירת רוטב סמיך ומרוכז.
7. מעבירים לכלי ומקררים במקרר.
להרכבת הסלט:
1. מתבלים בעדינות את עלי הארוגולה במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
2. פורסים את חזה העוף לאחר קירור מוחלט לפרוסות דקות ומפזרים על הסלט בתוספת הרוטב המרוכז של העוף.
3. פורסים את חצאי האבוקדו לפרוסות אלכסוניות יפות ומפזרים על פני הסלט.
4. מעל הכל מפזרים מעט צנוברים קלויים ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון