חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט תל אביב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט תל אביב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
רשימת חומרים:
2 חזות עוף שלמים ללא פילה
½ 1 כוסות מיץ תפוזים
500 גרם ארוגולה שטופה ויבשה
אבוקדו אחד קלוף ומגולען
שמן זית
1 כוס יין לבן יבש
3 שיני שום שלמות
טימין
קליפת תפוז מגורדת משני תפוזים
מיץ לימון
פלפל, מלח, סוכר
50 גרם צנובר קלוי
אופן ההכנה
אופן הכנה:
1. מנקים את חזה העוף ומפרידים את הפילה. כל חזה מתבלים במלח, פלפל, טימין קצוץ, שום קצוץ, קליפת תפוז מגורדת ו- 5 כפות שמן זית.
2. משהים במקרר 4 שעות לפחות לספיגת טעמים.
3. לאחר ההשריה צולים במחבת יבשה את חזה העוף משני הצדדים עד לקבלת צבע שחום יפה, מוציאים מהמחבת.
4. מוסיפים למחבת את היין ומיץ תפוזים בתוספת כף סוכר ושארית המשרה של העוף.
5. מתבלים במלח ופלפל, מבשלים ומצמצמים.
6. מחזירים את חזה העוף למחבת וממשיכים לבשל. תוך כדי כך הרוטב מסמיך ויוצר שכבה קרמלית על פני חזה העוף. מגלגלים את העוף ברוטב עד יצירת רוטב סמיך ומרוכז.
7. מעבירים לכלי ומקררים במקרר.
להרכבת הסלט:
1. מתבלים בעדינות את עלי הארוגולה במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
2. פורסים את חזה העוף לאחר קירור מוחלט לפרוסות דקות ומפזרים על הסלט בתוספת הרוטב המרוכז של העוף.
3. פורסים את חצאי האבוקדו לפרוסות אלכסוניות יפות ומפזרים על פני הסלט.
4. מעל הכל מפזרים מעט צנוברים קלויים – ומגישים.
מגיש: marytubr
מקור:
שתף את המתכון