הוראות הכנה
מרכיבים
6 תפו"א
2-3 גבעולים (לבן וירוק) בצל ירוק קצוצים
שעועית ירוקה טריה
שעועית צהובה טריה
נבטים עבים
2-3 קשואים
2-3 פרוסות דג מלוח (הרינג, לקרדה, טונה וכדומה)
מלח, פלפל
מיץ לימון
אגוזי מלך או פקאן קצוצים
אפשר גם שושום
אופן ההכנה
מבשלים את תפו"א בקליפה שלא יהיה רך מידי. (20-25 דקות לאחר רתיחה על אש קטנה)
מורידים את הקצוות מהשעועית חותכים כל שעועית לשלושה חלקים (שלא יהיה חלקים קטנים מידי, גודל של שעועית משומרת או קפואה)
מאדים את השעועית או מבשלים לאחר רתיחה שתיים שלוש דקות רק לרכך את השעועית וכך היא לא מעבדת את ציבעה. (אידוי עדיף)
את הקישואים חותכים לעגולים ומאדים (ניתן גם לבשל לא יותר מידי, שישארו מעט קשים).
את הנבטים ניתן להוסיף כמו שהם או לשפוך עליהם מים רותחים ומיד להוציא
מקלפים את תפו"א המבושל חותכים לקוטביות ושמים בקערה.
מוסיפים שעועית, קישוא, בצל קצוץ, נבטים.
קוצצים את הדג ומוספים לקערה.
מטבלים במלח, פלפל ומיץ לימון הכל לפי הטעם.
מוסיפם את האגוזים או השומשום.
משהים שעה לספיגת טעמים.
ובתאבון
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון