סלט קיצי קל להכנה וגם קל בקיבה
במקום פסטרמה אפשר להשתמש בכל סוג של נקניק גם מעושנים ,
אפשר להשתמש בגבינות כגון פטה,בולגרית,צפתית או גבינת עיזים ,
לחובבי הדגים כגון סלמון או דגים מלוחים בהחלט אפשר להוסיף,
ולאלה של שומרים על כשרות אפשר לחבר בין גבינה לנקניק מעושן שאוהבים.
|
|
|
סלט קיצי קל להכנה וגם קל בקיבה
במקום פסטרמה אפשר להשתמש בכל סוג של נקניק גם מעושנים ,
אפשר להשתמש בגבינות כגון פטה,בולגרית,צפתית או גבינת עיזים ,
לחובבי הדגים כגון סלמון או דגים מלוחים בהחלט אפשר להוסיף,
ולאלה של שומרים על כשרות אפשר לחבר בין גבינה לנקניק מעושן שאוהבים.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
3 י"ח תפו"א בינוניים בעלי קליפה אדומה מבושלים במים עד להתרכותם.
1 בצל אדום בגודל בינוני.
2גבעולי בצל ירוק.
3 פלפלים אדומים קלופים.
3 ביצים קשות.
2גבעולי אורגנו טרי .
כ15 גבעולי עירית.
5 גבעולי פטרוזליה.
100 גרם פרוסות פסטרמה ברביקיו(או כל סוג אחר של נקניק,גבינה,דג).
מלח,פלפל שחור,שמן זית,מיץ לימון,חרדל גרגרים(אפשר רגיל).
אופן ההכנה
לאחר שבשלנו את תפו"א והביציםפורסים לפרוסות או חותכים לקוביות,
קוצצים את הבצל לקוביות בינוניות.
קוצצים את הבצל ירוק,העירית והפטרוזליה.
תולשים את עלי האורגנו מהגבעול.
פלפל אדום קלוף קוצצים לקוביות בגדול בינוני.
פרוסות פסטרמה ברביקיו חתוכה לרצועות.
מניחים את כל הירקות והביצים החתוכים בתוך קערה.
בקערה קטנה מערבבים מלח ,פלפל שחור לפי הטעם,1/4 כוס מיץ לימון,1/4 כוס שמן זית וכף אחת של חרדל עד לקבלת מרקם אחיד.
שופכים את הרוטב לתוך הקערה של הירקות ומערבבים ביחד.
רצוי להכין יום קודם.
מגיש:
מקור: שפית אביטל
שתף את המתכון