הוראות הכנה
מרכיבים
6-7 תפוחי אדמה בעלי קליפה אדומה מבושלים בקליפתם או אפויים במיקרוגל , מצוננים מעט לטמפרטורה שניתן לגעת בהם ולהסיר בנחת את הקליפות.
3-4 מלפפונים ירוקים (לא כבושים)
1 קופסת גבינה מלוחה. "פטה" או בולגרית של משק פנחס (250 גרם לפחות)
לפחות ¼ כוס שמן זית כתית מעולה
5 ביצים קשות
מיץ סחוט טרי מ-2 לימונים
מלח
פלפל שחור גרוס (טרי אם אפשר)
כף זעתר טחון נקי או תערובת טובה (לבדוק מליחות לפני שמוסיפים מלח כשמתמשים בתערובת) - , עלי זעתר טריים
לפחות מחצי חבילה הנמכרת במרכולים הם חלופה טובה אולם גם זעתר יבש יתאים. (ניתן להמיר הזעתר בשמיר אבל התוצאה שונה מאד)
(במקום זעתר או שמיר, נסו עלי טימין טרי- מעניין וטעים)
מי שזקוק לנגיסות נוספת יוסיף קוביות גמבה או פלפל אדום או כתום.
אופן ההכנה
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות.
פורסים את המלפפונים הקלופים לפרוסות בינוניות
כך גם חותכים את הביצים הקשות
(כאן המקום להוסיף את הגמבה החתוכה)
מפוררים את הגבינה מעל.
מפזרים את הזעתר או עלי התבלין האחרים
המלח והפלפל
ויוצקים מעל את מיץ הלימון ( מי שסבור שמיץ משני לימונים הוא חמוץ מדי יוסיף פחות ויתקן טעם לאחר עירבוב) ואת שמן הזית.
מערבבים בעדינות
מכניסים למקרר לצינון של לפחות ½ שעה, אך אם משאירים זמן ממושך יותר יש לכסות את הקערה בניילון נצמד .
בתאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון