הוראות הכנה
מרכיבים
6 תפוחי אדמה קטנים אלה אם הקליפה האדומה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה רק עלים.
1 שן שום כתוש.
1-1/2 כוסות גבעולי סלרי קצוצים בינוני-דק.
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס שמן זית.
מלח פלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה
לשטוף טוב את התפוחי אדמה ו להניח בסיר להוסיף מים ולהביא לרתיחה על אש גבוה ולהמשיך לבשל על אש בינונית עד ש התפוחי אדמה מתרככים אבל חשוב לבדוק מדי פעם עלידי נעיצת מזלג שלא יתרככו יותר מידי ו להוציא אותם לקערה צריך לתת ל תפו"א להתקרר.
אחרי ש התפו"א התקררו אין להסיר את הקליפה (או לאלו ש לא אוהבים את הקליפה בשלב זה יש להסיר אותה) לכתוך את ה תפו"א ל 4 פחים לאורך ואת הפלחים ל 3 חלקים לרוחב .
בשלב זה לערבב את ה תפו"א אם שאר המרכיבים ולקר.ר במקרר לפחות שעה וחצי או גם אפשר לשמור מספר ימים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון