הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים לחתוך לפרוסות עבות
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן קצוצה
200 גרם חזה אווז/פסטרמה חתוך לקוביות קטנות
1 כף שמן זית + 3 כפות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
450 ג"ר מלפפון חמוץ
1/4 כוס נוזל מכל מלפפון חמוץ
1/4 כוס ציר עוף או בשר בקר
½ כפית חרדל
1 כף רוטב חזרת לבנה
2 כפיות שמיר טרי קצוץ
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
2 בצלים ירוקים קצוצים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
1. במחבת עם 1 כפות שמן מטגנים היטבאת הבצל ואת השום מוסיפים את נתחי החזה אווז או פסטרמה עד שהם הופכים לקראנציים מסירים לצד.
2. לאותו מחבת מוסיפים את 1/2 כוס ציר המרק ומרתיחים ומניחים בצד לקירור
3. בקערה גדולה מכניסים את המרק לרתיחה לקחת.
4. בקערה גדולה מניחים שכבה של תפוחי אדמה לסירוגין עם פלפלים - המלפפון ואת תערובת של חזה האווז/פסטרמה השום, הבצל. מוסיפים את השמן הנותר פטרוזיליה, שמיר, בצל טרי, מלח ופלפל.
5. בקערה מערבבים את המרק עם מלפפון שימורים נוזלי מלפפון חמוץ, רוטב חרדל חזרת. ואת סלט תפוחי האדמה.
6.מערבבים היטב, מכסים את הקערה ומשאירים במקרר למשך לילה שלם. מוסיפים מלח, פלפל ומקשטים עם בצל ירוק. מגישים קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון