הוראות הכנה
מרכיבים
4 נתחי פילה סלמון
1 כף שמן זית
גרידה מחצי לימון
מעט פלפל שחור גרוס
קורט מלח
לרוטב: 2 כפות חמאה
50 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית קורנפלור מדולל במעט מים
¼ כפית מלח
אופן ההכנה
מניחים את נתחי הסלמון על תבנית אפייה. מעל יוצקים את השמן, זורים את המלח, הפלפל ואת גרידת הלימון. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25 דקות. מוציאים ומעבירים לצלחות הגשה.
בינתיים מחממים את השמנת בסיר יחד עם החמאה תוך כדי ערבוב. לפני הרתיחה מוסיפים את הקורנפלור המדולל ואת המלח. מערבבים יחד היטב ומכבים את האש לפני הרתיחה, שוב.
יוצקים על כל נתח דג מעט מהרוטב ומגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון