הוראות הכנה
מרכיבים
- 6 נתחי סלמון
- מלח ופלפל לבן
- קמח לציפוי
- 120 ג"ר חמאה
- כפות שמן
- 20-30 שיני שום שלמות עם הקליפה
- כוס יין לבן יבש
- 1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל ומקמחים (מנערים מעודפי קמח).
- ממיסים במחבת 100 ג"ר חמאה ומוסיפים את השמן.
- מטגנים את הדגים 3-4 דקות מכל צד.
- מוציאים ושומרים בתנור חם.
- מוסיפים למחבת את שארית החמאה ואת שיני השום ומטגנים עד הזהבת השום.
- מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה עד להסמכת הרוטב לרוטב סמיך.
- מוסיפים את השמנת ומצמצמים את הנוזלים למחצית הכמות.
- בצלחת הגשה שופכים מעט מתערובת השמנת ומעל מניחים פרוסת דג.
- מוסיפים כמה שיני שום לצד הדג.
טעים והרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: שכנה
שתף את המתכון