הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לקילתית
9 עלי פילו או חבילה עלי פילו עגולים
100 גרם חמאה מומסת או מחמאה
למלית: 50 גרם חמאה או מחמאה
3 כרישות )החלק הלבן בלבד( פרוסות לעיגולים או 2 בצלים
בינוניים
300 גרם פטריות שמפיניון קטנטנות
6-5 פטריות שיטקה מושרות וחתוכות
300 גרם פטריות פורטבלה חתוכות לרצועות
1 חזה אווז מעושן שלם, פרוס לפרוסות
חומרים לסלט:
30 גרם אגוזי פקאן שלמים
30 גרם אגוזי מלך שלמים
2 כפות צנוברים
1 כף שומשום
4 כפות שמן שומשום
4 כפות סויה
4 כפות חומץ בן יין
3 כפות ריבת שזיפים או סילן
לקישוט: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
אופן הכנה
1 מחממים תמור ל- 180 מעלות.
2 מכינים קלתיות: מורחים חמאה או מרגרינה במברשת על עלה פילו,
מניחיםעליו עוד עלה ומורחים בחמאה או מחמאה, מניחים עלה שלישי
ומורחיםגם אותו. מחלקים את הדף שהתקבל ל- 9 מלבנים. באם העלים
עגוליםלא מחלקים חוזרים על הפעולה עם יתר העלים.
3 מניחים את המלבנים בקעריות חסינות אש או אלומיניום, תוך כדי
לחיצהקלה וסידור עם האצבעות. אופים 10-12 דקות, עד שמזהיב.
מוציאיםומצננים.
4 מכינים את המלית: מטגנים כרישה במחבת עם חמאה או מחמאה תוך כדי
ערבוב,עד שהיא מתרככת ומזהיבה מעט. מעבירים לקערה.
5 מטגנים באותה מחבת את הפטריות עד הזהבה. מעבירים לקערה עם
הכרישה.
6 מכינים את הסלט: קולים במחבת חמה אגוזים וצנוברים עם כף שמן
שומשוםעד הזהבה.
7 מערבבים בקערה את שאר השמן, סויה, חומץ וריבת השזיפים או סילן.
מערבביםפנימה את האגוזים, הצנוברים ושמן השומשום ושופכים על
הכרישהוהפטריות.
8 מרכיבים את המנה: ממלאים את הקלתיות בסלט. מניחים על כל קלתית
שלושפרוסות חזה אווז, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים מיד
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון