הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2/3 כוס אבקת סוכר
200 גרם חמאה או מרגרינה
חבילת קמח תופח מאליו (300 גרם)
1 ביצה או 2 חלמונים
גרידה מלימון אחד
1 סוכר וניל
למילוי:
2/3 כוס אבקת סוכר
200 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
2 קופסאות אינסטנט פודינג בטעם וניל
3/4 1 כוסות חלב
1 כוסית ליקר קירסאו
100 גרם שבבי שקדים קלויים
50 גרם דובדבנים מסוכרים
תבניות קטנות בקוטר של 6-7 ס"מ
אופן ההכנה
לבצק:
מנפים את הקמח על משטח עבודה בקערה. לחוד, מערבבים בעזרת כף עץ או מערבל את כל יתר החומרים. יוצרים גומה בקמח ולתוכה מכניסים את כל החומרים המעורבבים. מעבדים קצרות עד שהקמח נעלם, יוצרים קוביה, עוטפים בנילון מדבק ומאחסנים למנוחה לפחות לשעתיים.
לרפד תבניות קטנות בקוטר של 6-7 ס"מ בבצק בעובי של 4-5 מ"מ ולאחר מנוחה של 15 דקות לחורר, ולאפות בחום גבוה של 225 מעלות. לאחר הקירור, מוציאים מן התבניות ומכינים את הקרם למילוחי.
הקרם למילוי:
את החמאה עם אבקת הסוכר מקציפים היטב במערבל עד היות העיסה קצפית, חלקה ואוורירית.
בינתיים מערבבים את אבקת הפודינג בחלב.
את הפודינג הגמור מוסיפים, ללאט ולסרוגין, לתוך החמאה שבמערבל ולבסוף מוסיפים את הקיראסו.
ממלאים את הסלסלות.
הצעת הקישוט:
מומלץ לעטר מסביב בדובדבנים ושבבי שקדים קלויים.
ובתיאבון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון