הוראות הכנה
מרכיבים
ירקות מוקפצים בסלסלת איטרית
החומרים לסלסלה או לפנקייק איטריות
300 ג"ר איטריות דקיקות מבושלות ומסוננות
מעורבבות בכף שמן זית
שמן לטיגון עמוק או 2 כפות לפנקייק איטריות
חומרים לירקות
1 בצל פרוס דק
1 ק"ג ירקות מעורבים לפי האהבתכם חתוכים לרצועות
דקות:
גזר
ברוקלי
כרובית
פטריות
פלפלים
נבטים
1 פלפל חריף חתוך לטבעות דקיקות
חומרי הטיבול
1/2 כוס מים חמים מעורבב עם כפית מרק עוף
1 כוס יין לבן יבש
1 כף סויה
1 כף רוטב צילי מתוק
1 קורט סוכר חום
1 כפית קורפלור מעורבבת ב2 כפות מים
אופן ההכנה
אופן הכנת פנקייק (תחתית)
1 .בסיר עם מים רותחים מבשלים את האטריות כ 3 דקות
מסננים היטב ומיבשים כחצי שעה
2 מסדרים במסננת את האטריות כקן או עריסה מצמידים עם מסננת נוספת
ומטגנים עד הזהבה עמוקה מוציאים ומניחים על נייר ספיגה (ניתן לטגן גם ללא
בישול)
3. לפנקייק איטריות- על מחבת טפלון עם כף שמן מסדרים את האיטריות
בשיכבה דקה מטגנים עד הזהבה בצד אחד הופכים
ומטגנים בצד שני
אופן הכנת הירקות
1. בווק או במחבת מחממים מעט שמן שומשום ומטגנים את
הירקות לפי סדר כאשר המרווח בין ירק לירק הוא
כ 2-3 דקות מתחילים את הטיגון בבצל מוסיפים את
הגזר,כרובית,ברוקלי, פלפלים ופלפל חריף ומקפיצים
עוד 5 דקות.
2. בקערה מערבבים יחדיו את כל חומרי התיבול ומוסיפים
לווק/מחבת
3. מוסיפים את הקורנפלור מקפיצים היטב מביאים
לרתיחה ומערבבים היטב
4. ממלאים בסלסלאות או עורמים על הפנקייק
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון