הוראות הכנה
מרכיבים
5 סלקים אדומים בינוניים
1/4 כוס חומץ
למילוי:
400 גרם בשר עוף מבושל וטחון
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 חלמון ביצה
מלח, פלפל, פפריקה לפי הטעם
לציפוי:
קמח
ביצים טרופות
פירורי לחם
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
5 כפות מיונז
2 כפות שמיר קצוץ
3 שיני שום כתוש
מיץ מ-2 לימונים
מלח, פלפל לבן לפי הטעם.
אופן ההכנה
מבשלים את הסלק במים ובחומץ עד שהם רכים כמעט לגמרי.
מקלפים ומרוקנים את תוכנם בעזרת כפית.
מערבבים את כל חמרי המילוי וממלאים בהם את הסלק.
מקמחים היטב את כל הסלקים. טובלים אותם בביצה ומצפים בפירורי לחם.
מטגנים כל סלק ממולא בשמן עמוק וחם עד להזהבה, מוציאים ומסדרים על צלחת הגשה.
טורפים את כל חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד, יוצקים על הסלק ומגישים חם או קר.
מגיש:
מקור: אבנר נחום
שתף את המתכון