חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלק בבלילת בירה ורוטב חזרת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלק בבלילת בירה ורוטב חזרת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם סלקים אדומים קטנים
50 מ"ל חומץ טרגון
קורט זרעי קימל
עלי פטרוזיליה
שמן לטיגון עמוק
מלח
לבלילה: 3 ביצים מופרדות
300 מ"ל בירה בהירה
300 גרם קמח
70 גרם חמאה
קמצוץ מלח
לרוטב: 1 שורש חזרת טרי קלוף ומגורר
1 שאלוט
2 כוסות יין לבן
¼ כוס ורמוט
300 מ"ל ציר ירקות
150 גרם חמאה
60 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מערבבים את החלמונים עם הבירה בקערה. ממיסים את החמאה ומוסיפים לתערובת. מקציפים את החלבונים ומקפלים בזהירות לתערובת. משהים בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
לרוטב קוצצים את השאלוט ומוסיפים למחבת עם הורמוט והיין הלבן. מביאים לרתיחה. מוסיפים את ציר הירקות ומצמצמים לכדי שליש. מערבבים פנימה את החמאה ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. מוסיפים כף אחת מהחזרת המגוררת ואת השמנת המוקצפת, מערבבים ומסירים מהאש. שומרים חם בצד.
מביאים לרתיחה את הסלק עם מים, חומץ, זרעי קימל ומלח. מבשלים על אש בינונית עד ארבעים דקות. מסננים ושוטפים תחת מים קרים. קולפים את הסלק. מחממים את השמן לטיגון העמוק. מגלגלים את הסלקים בקמח, טובלים בבלילה ומטגנים בשמן העמוק כשלוש דקות, עד להזהבה. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
יוצקים מרוטב החזרת על צלחת הגשה כהה. מסדרים מעל את הסלקים המטוגנים ומקשטים בעלי פטרוזיליה נאים.
מגיש: dylam
מקור: שף היינץ וינקלר
שתף את המתכון